Ventetiden på asylcentre kan være lang. Og det kan forværre flygtninges mentale sundhedstilstand. Derfor er det vigtigt, at tiden bruges på en måde, som øger asylansøgernes trivsel og integration i stedet for at nedbryde den. Asylligaen, støttet af Trygfonden, skal give indhold og motion til unge mandlige asylansøgere i alderen 18-30 år. Konkret gennemføres træning og kampe på fire asylcentre med støtte fra lokale fodboldforeninger. Ud over motion giver projektet et fællesskab på holdene, større socialt netværk og en tilknytning til det lokale foreningsliv i asylcentrets nærområde.

Med Asylligaen skabes bedste forudsætninger for vellykket integration gennem introduktion til fællesskabet i idrætsforeninger og forståelse mellem asylansøgere og lokalsamfundet.

Projektets perspektiv er at gøre ’Asylligaen’ landsdækkende og som en fast tilbagevendende aktivitet. Røde Kors driver 32 asylcentre i hele landet, og derfor har konceptet mulighed for udrulles bredere, ved at dække andre centre og gøres landsdækkende.