Som frivillig i en Røde Kors Butik bliver du en del af et hyggeligt fællesskab, hvor der altid er tid til en kop kaffe og en snak.

Du er samtidig med til at skaffe penge til hjælpearbejdet. Din tid betyder en verden til forskel for de mennesker, vi hjælper både herhjemme i Danmark og ude i verden.

Mød Lis der er frivillig hos Røde Kors Genbrug

Mød en af vores mange engagerede frivillige Lis.
Hun er frivillig butiksmedarbejder i Røde Kors genbrug,
hvilket hun mener er et givende arbejde på mange områder.

Lis har erfaring fra tøj og service branchen førhen og synes det er dejligt at være tilbage og hjælpe kunderne i butikken.

I videoen beskriver hun hvordan hendes hverdag som frivillig butiksmedarbejder i en Røde Kors butik er.

 

1:15 minutes

Hvad skal jeg lave? 

Opgaverne i en Røde Kors-butik er mange og afvekslende. Kundebetjening, tøjsortering eller afhentning af møbler – blot for at nævne nogle. Der er mange muligheder, og det aftales individuelt efter lyst og behov.

Hvad får jeg ud af det? 

Du gør en kæmpe forskel ved at indsamle midler til vores hjælpearbejde, og du får mulighed for at bruge dine kompetencer og kreative ideer - og ikke mindst bliver du en del af det sociale fællesskab omkring driften af en Røde Kors-butik.

Hvor lang tid tager det?

Vi arbejder på skift i vagter à 3- 4 timer. Formiddag eller eftermiddag – en eller flere dage om ugen, alt efter hvad du har tid, lyst og mulighed for. Det finder vi ud af sammen i den enkelte Røde Kors-butik.

Jeg startede med at lave frivilligt arbejde for at samle point for at komme ind på min uddannelse. Nu ser jeg helt anderledes på frivilligt arbejde, end jeg gjorde førhen. Der er masser af muligheder for at udvikle sig personligt og udfordre sig selv. Og det giver en helt speciel følelse at kunne hjælpe på den måde.

Josephine, frivillig i Røde Kors-butik, Vejle

Hvordan bliver jeg frivillig i en genbrugsbutik?

Find i kortet aktivitetlederen for genbrug i det område, hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetlederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive frivillig. Du kan også udfylde formularen længere nede på denne side, så kontakter vi dig snarest muligt. 

Find din lokale kontaktperson

Fandt du ikke, hvad du søgte i kortet ovenover?

Udfyld kontaktformularne her, så hører du fra os snarest!

BLIV FRIVILLIG - SKRIV TIL OS

Navn
Adresse
Hvilke aktiviteter er du interesseret i?

Spørgsmål?

Ring til os, hvis du har spørgsmål om at være frivillig. 
Vi glæder os til at høre fra dig!
Tlf.: 3525 9200