Vær med til Røde Kors indsamlingen

Vær med søndag d. 4. oktober, når vi samler ind til børn og voksne der har mistet deres hjem, og som har akut brug for beskyttelse. Sig JA, og vær med til at gå en tur der sikrer livsvigtig lægehjælp, mad og vand til mennesker uden hjem.

Vi tror på, at ’JA’ er det stærkeste ord, vi har. Sammen siger vi JA til, at alle bør have et trygt hjem.

<b>NB:</b> Børn under 11 år skal ikke registreres, og de skal gå sammen med en voksen. <br>Unge mellem 11 og 18 skal gå to og to sammen.
Så let er det at blive indsamler

 

Tilmeld dig

 

TILMELD DIG HER
Udfyld formularen og klik på "Bliv indsamler"

 

 

Få din rute

 

FÅ RUTE OG MATERIALER
Vi kontakter dig og giver dig en rute og materialer  

 

 

Gå ruten

 

GÅ TUREN 
Søndag d. 4. oktober får du udleveret en indsamlingsbøsse og går din rute. 
Indsamlingen varer typisk fra kl. 11-14.

 


Andre indsamlinger

Landsindsamlingen hvert år i oktober er vores største indsamling til hjælpearbejdet. Hver enkelt indsamler samler i gennemsnit ca. 1000 kr. ind til hjælpearbejdet - et beløb, der kan gøre en helt enorm stor forskel for verdens sårbare voksne og børn.

Har du ikke mulighed for at være med til at samle ind den første søndag i oktober, er du altid velkommen til at støtte en af vores andre indsamlinger. Hvert år bakker tusindvis af danskere op om vores arbejde ved at støtte en af vores indsamlinger med et bidrag. Det er en afgørende støtte til hjælpearbejdet i verdens brændpunkter og herhjemme. 

Nedenunder kan du læse om vores forskellige indsamlinger og vælge, hvilket formål du vil støtte. 

Derfor samler vi ind

Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu i de steder i verden, hvor der er allermest brug for hjælp. Og vi samler ind til vores katastrofeberedskab, så vi kan sikre akut og livreddende hjælp, når den næste katastrofe rammer. 

Vores største indsamling er Røde Kors-indsamlingen, hvor vi samler ind over hele landet den første søndag i oktober. I starten af hvert år går Røde Kors sammen med andre nødhjælpsorganisationer om den årlige Danmarks Indsamling. 

Når jeg støtter en indsamling med 100 kr., hvad går pengene så til?

Det afhænger af, hvad du har valgt at støtte. Vores indsamlinger støtter forskellige formål, og udgifterne varierer. Men generelt fordeler 100 kr. doneret til Røde Kors sig sådan:

  • 37 kr. til katastrofer og nødhjælp
  • 21 kr. til udviklingsarbejde og katastrofeforebyggelse
  • 14 kr. til genbrugsaktiviteter
  • 11 kr. til hjælpearbejdet i Danmark
  • 6 kr. til administration
  • 6 kr. til at samle flere penge ind
  • 3 kr. til førstehjælp og samaritter
  • 2 kr. til oplysning

Skattefradrag for bidrag til en indsamling

Når du støtter en indsamling, kan du få skattefradrag for din donation. Vi skal som organisation kende dit cpr-nummer for at kunne sikre dig fradrag. Når vi kender det, modtager du automatisk dit fradrag for alle bidrag – det maksimale skattefradrag for 2019 er 16.300 kr.

Sådan kan du også hjælpe:

Om vores hjælpearbejde

Mere end 21.000 frivillige ildsjæle hjælper de allermest sårbare hjemme i Danmark. Vi besøger ensomme og strikker tæpper til nødhjælp, vi giver lektiehjælp og arrangerer ferielejre, og vi holder de døendes hånd i de sidste timer. Vi sørger for, at danskerne kan førstehjælp, så vi kan hjælpe hinanden, hvis uheldet sker. 

Ude i verden står vores specialiserede nødhjælpsarbejdere og 17 mio. frivillige altid klar til at rykke ud med hjælp, når krigen raser, og når naturkatastrofer rammer. Vi hjælper mennesker på begge sider af en konflikt - og i de fjerneste egne af verden. 

Røde Kors er altid til stede. Ude og hjemme. Før, under og efter katastrofen.

På videoen nedenunder, kan du se mere om, hvordan vi hjælper:

1:28 minutes Se video: sådan gør Røde Kors en forskel herhjemme og ude i verden.

#indsamler på Instagram

Nedenunder har vi samlet en lang række historier fra Instagram til dig. Så kan du få en fornemmelse af, hvordan andre har oplevet det at samle ind. Hvis du holder musen henover et billede, kan du læse lidt mere om oplevelsen.