Julehjælp 2024

Vores julemission: Hjælp os med at give julehjælp til udsatte børnefamilier

Julen er hjerternes fest. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, så er højtiden for mange børnefamilier i Danmark forbundet med store bekymringer og afsavn. De har ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver. Ikke mindst for børnene er julen forbundet med følelsen af at stå udenfor.

Kontainer image

Røde Kors’ julehjælp er til dig, som har børn under 18 år og har brug noget ekstra hjælp til juletiden.

Kontainer image

Mangler du et sted at holde juleaften, eller har du plads til en gæst om dit julebord? Så kan du blive julevært eller julegæst i julevenner.


Sidste år modtog 21.000 børnefamilier vores julehjælp. Og vi håber at kunne hjælpe mindst ligeså mange familier i år.
Ingen børn skal føle sig udenfor. Slet ikke i julen.

 

Hvad er Røde Kors' julehjælp?

Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børn og deres forældre. Julehjælpen består typisk af et gavekort på 900 kr. til Coop eller en en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene. På den måde får både børn og voksne en juleaften, som de fleste andre familier. 

Det er vores lokalafdelinger rundt om i landet, der uddeler julehjælpen. Som supplement indgår vores lokale afdelinger også ofte aftaler med lokale forretningsdrivende, så familierne får et juletræ eller sponsorerede julegaver med.

195 af Røde Kors' 203 afdelinger uddeler julehjælp, hvilket gør uddelingen stort set landsdækkende. Vi samarbejder så vidt muligt med kommunerne, når vi skal udvælge, hvilke familier der skal modtage julehjælpen.

Giver du julehjælp til en sårbar familie, støtter du ikke kun familien i julen. Når julen er slut, inviterer vi børnefamilierne indenfor og tilbyder dem den hjælp og støtte, de har brug for, så de får mere overskud i hverdagen. Vi hjælper bl.a. familierne til at danne netværk og til at finde vej i det offentlige system. Vi inviterer børnene på ferielejre, hjælper dem med lektierne og giver tilskud til, at de kan få en god og aktiv fritid på lige fod med andre børn. 

Læs rapporten for julehjælpen 2022

Start din egen indsamling og hjælp os med at give en god jul til udsatte børn og deres familier

Opretter du din egen indsamling, er du med til at sikre årets julehjælp til udsatte børnefamilier i Danmark. Sidste år modtog 19.584 familier vores julehjælp.

Vi har gjort det let for dig at samle ind, hvad enten du er privatperson eller virksomhed. Start din indsamling, del den i dit netværk, og så er du i gang.

Tusind tak for din støtte!

Start din indsamling her

21.000 familier fik julehjælp fra Røde Kors i 2023

70% af julehjælpsmodtagerne bekymrer sig om familiens økonomi dagligt eller flere gange om ugen

86% af julehjælpsmodtagerne har undladt at gå til tandlægen det seneste år på grund af økonomien

Spørgsmål og svar om julehjælp