Danmarks Indsamling 2024

I år samler vi ind til verdens sultne børn. I Somalia truer sulten både børn og voksne. 3,7 millioner mennesker er i akut fødevarekrise, og 1,5 millioner børn er akut underernærede. Hvert minut bliver et barn indlagt på et hospital som konsekvens af underernæring. Derfor vil Røde Kors med støtte fra Danmarks Indsamlingen hjælpe familier og børn i Somalia ramt af sult med bedre sundhed og ernæring.

”Med Danmarks Indsamlingen er danskerne med til at redde liv i Somalia. For mange børn, er behandlingen for underernæring et spørgsmål om liv eller død,” siger Sofie Zilmer Johansen, landechef i Somalia for Røde Kors.

Vores projekt

De penge, vi får fra Danmarks Indsamling 2024 går til at sikre mobile sundhedsklinikker i Somalia, så vi bl.a. kan sikre livsvigtig hjælp til flere underernærede børn.

 

Læs mere om projektet her

 

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs 17 globale verdensmål. Siden 2007 har danskerne med Danmarks Indsamling bidraget med mere end 1,5 mia. kroner, og hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse.