Hjem til Dig

Tre til seks måneder kan ændre et liv

Har du hjerterum og samtidig et værelse i overskud i din bolig, kan det være, at det er lige netop dig, vi mangler i Hjem til Dig.

Hjem til dig er et Røde Kors-tilbud til unge, der mangler en fast og stabil base i tilværelsen. Typisk har den unge ikke egen bolig og sover på sofaer hos venner og bekendte. Med Hjem til Dig får de mulighed for at bo hos en frivillig vært eller værtsfamilie i 3-6 måneder. Projektet er med til at skabe rammerne for, at den unge får den ro og det overskud, han eller hun mangler for at komme godt videre i tilværelsen. 

Vi søger værter i Roskilde og omegn, Aarhus og omegn og København og omegn. 

Hvem er de unge?
De unge i Hjem til Dig er som unge er flest: Ikke så gamle – og søde og rare! 

Røde Kors har i forbindelse med de unges ønske om at indgå i Hjem til Dig talt med de unge, hvor vi sikrer, at de passer til projektets rammer. Herudover har vi talt med en henviser, der kender de unge indgående og har vurderet at Hjem til Dig kunne være en god idé for den konkrete unge. Vi lægger eksempelvis vægt på, at de unge ikke slås med misbrugsproblemer, har en kriminel livsstil eller tunge ubehandlede psykiske diagnoser. Screeningen er et led i at sikre, at Hjem til Dig bliver en god og meningsfyldt oplevelse for både værter og de unge.

”Jeg har fået et sødt ungt menneske ind i mit hjem. Jeg er virkelig glad for, at jeg meldte mig, og jeg håber, at andre vil gøre det samme, jeg har oplevet, hvordan hun har rykket sig og fået mere styr på hverdagen. Det bliver man altså glad af.”
Sagt af tidligere vært for ung i Aarhus

Din rolle i Hjem til Dig:
Som vært stiller du først og fremmest et værelse til rådighed – et værelse, som skal give den unge ro og stabile rammer ovenpå en udmattende periode. Udover at stille et værelse til rådighed støtter du også den unge i udviklingen af basale hverdagskompetencer, som eksempelvis at vaske tøj, lave mad og så videre. Behovet er individuelt fra ung til ung, og du vil under forløbet have mulighed for løbende at sparre med en medarbejder i Røde Kors.

I Hjem til Dig kompenseres du med 2.000 kroner fra Røde Kors om måneden for udgifter til kost og lignende, og du er som frivillig i Røde Kors dækket af vores arbejdsskadeforsikring/ulykkesforsikring på arbejdsskadelignende vilkår, som dækker Røde Kors frivillige. Alt dette vil du selvfølgelig få mere information om, når du kontakter Røde Kors.

Vil du være med til at give en ung et velmenende rygstød?
Har du lyst til at være med til at give en ung en bedre start på voksenlivet, kan du skrive eller ringe til os. Så tager vi en uforpligtende snak, hvor du kan blive klogere på projektet generelt og høre om mulighederne for at blive vært.

De unge og vi ser frem til at høre fra jer!

Hjem til Dig er et samarbejde mellem Røde Kors og Hjem til Alle alliancen. Projektet som løber over tre år er finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors. 
Vil du vide mere om unge og hjemløshed, kan du læse mere på Hjem Til Alle alliancens hjemmeside her.

Hvis du gerne vil henvise en ung til initiativet Hjem til Dig, så skriv en mail til hjemtildig@rodekors.dk, og vi svarer dig hurtigst muligt og undersøger om Hjem til Dig kunne være et godt tilbud for den konkrete unge.
 

 

Cathrine 00:30

Bliv frivillig

Fornavn
Efternavn

Oversigten viser de kommuner, hvor vi mangler frivillige

Er du/I:

Andre oplysninger:

Vælg hvor du/I har hørt om Hjem til dig?
2:21 minutes Bliv vært