Røde Kors Råstof

Det er muligt at købe brugbare tekstiler gennem Røde Kors Råstof, og herigennem blive en del af en bæredygtig cirkulation! Vi samarbejder såvel med designere, virksomheder som private, der ønsker at producere deres produkt fra genbrugsmaterialer.

Gå til bestillingsformularen

Disse tekstiler kan du købe

Vi har mulighed for at tilbyde færdigpakkede kasser med 5 forskellige typer af tekstil samt skind og pels. Vi kan også tilbyde at sortere udvalgte tekstiler eller kategorier på bestilling. Priser ligger typisk mellem kr. 30 – kr. 50,- pr. kg afhængig af mængde og kriterier.

15 kg skjorter eller 10 kg denim svarer cirka til en sæk.

Tøjsortering

Vi sorterer over 10.000 ton tøj og tekstiler om året. Tøjet bliver til dels distribueret til Røde Kors-butikker, og det som ikke kan sælges her, sælges bl.a. til udenlandske opkøbere. Det er fra vores center i Horsens, at du kan købe større mængder af tekstiler.

Via Røde Kors Råstof kan vi levere alle former for tekstil, med undtagelse af undertøj, fra vores overskud. Tøjet kan have fejl som små huller eller pletter, men ofte har det blot lidt mere slitage end det vi sætter til salg i Røde Kors butikkerne.

Tekstiludvalg

Skal du bruge over 25 kg?

Hvis du skal bruge over 25 kg, kan du vælge, om du ønsker at bestille bland selv varer eller færdigsorterede tekstilpakker. De færdigsorterede kasser indeholder samme kategori, se bestillingsformularen.

Vi vender tilbage med et bud på, hvor lang tid det kan tage at indsamle de ønskede tekstiler, samt pris. Vær opmærksom på, at indsamlingen af dine tekstiler først sættes i gang mod forudbetaling.

Gå til bestillingsformularen 

Skal du bruge mindre end 25 kg?

Hvis du skal bruge 25 kg eller derunder i tekstiler, opfordrer vi dig til at rette henvendelse til din lokale Røde Kors butik. Flere af butikkerne har ofte frasorterede tekstiler, som du kan få mulighed for at købe. Bemærk, det er dog ikke alle butikker, som laver tekstilsalg, så forespørg evt. flere butikker i dit område.

Find nærmeste butik på siden her

Fragt

Du skal selv sørge for fragt, når du køber fra Røde Kors Råstof. Tøjet kan afhentes på vores genbrugscenter og vi pakker det også gerne, så det er klar til afhentning af det fragtfirma, du vælger at benytte.

Røde Kors Genbrugscenter, Fuglevangsvej 63, 8700 Horsens

 

Brug af Røde Kors Logo

Da vi som organisation har et beskyttet logo, kan vi desværre ikke tilbyde dig at benytte vores logo. Til gengæld er du mere end velkommen til at kommunikere at du har købt tekstilerne hos Røde Kors Genbrug, og på den måde er med til at støtte vores hjælpearbejde. 

Bestillingsformular

Valg af tekstiler
____________________________
Vælg, om du ønsker at bestille vores færdigsorterede tekstilpakker eller selv ønsker at blande din ønskede kombination af tekstiler.

Priser ligger typisk mellem kr. 30 – kr. 50,- pr. kg afhængig af mængde og kriterier.

Bemærk, det kan tage længere tid at finde specifikke tekstiler derfor; jo mindre specifikke dine ønsker er, jo hurtigere kan du modtage dine tekstiler.
Bestilling 1
Farve
Bestilling 2
Farve
Bestilling 3
Farve
Færdigsorterede varer kommer i 10 kg’s pakker. Angiv, hvor mange færdigsorterede tekstilpakker du ønsker at bestille ud fra hver kategori.
Blanding af bukser, skjorter, jakker mm.
Blanding af bukser, skjorter, jakker mm.
Blanding af sengetøj, duge, viskestykker mm.
Blanding af håndklæder, vaskeklude mm.
Blanding af herreskjorter i blåtoner
Blanding af fjerdyner
Blanding af fiberdyner
Blanding af produkter i skind
Blanding af mink, sæl, ræv, persianer mm.
Kontaktoplysninger
____________________________

Røde Kors Råstof - et bæredygtigt samarbejde

Udover vores humanitære hjælpearbejde i ind- og udland, brænder Røde Kors for at gøre en forskel i belastningen af vores klima, ved en bæredygtig håndtering og udnyttelse af brugbare tekstiler og materialer.

Hos Røde Kors Genbrug arbejder vi nemlig med at reaktivere passive produkter, så de bliver sat i bevægelse og kan blive en del af en bæredygtig cirkulation.

Vi sælger de produkter, der bliver doneret og forvandler på den måde genbrugstekstiler til penge, som vi bruger til humanitært arbejde. Samtidig sørger vi for at alle de tekstiler, der ikke kan bruges til gensalg i vores butikker, frasorteres og genanvendes som råstof til nye produkter.

Hvad går pengene til?

Røde Kors har omkring 250 genbrugsbutikker landet over, og mere end 10.000 engagerede frivillige driver butikkerne. Overskud fra salg af tekstiler og materialer går til nødhjælp og socialt arbejde, på lige fod med indtjeningen fra salget i vores genbrugsbutikker. Når du køber tekstiler hos Røde Kors er du således med til at støtte vores humanitære arbejde nationalt og ude i verden.

STØT NU