Røde Kors’ ferielejre

Røde Kors’ ferielejre er et tilbud til familier, som ellers ikke har mulighed for at få en ferieoplevelse sammen.
 

Røde Kors har siden 2005 afholdt ferielejre for flygtninge og sårbare børnefamilier. Vi har gennem årene oplevet et stigende behov for støtte til ferieoplevelser, og vi ser, at tendensen fortsætter; flere og flere familier i Danmark har brug for en hjælpende hånd til at være sammen i sommerferien. Vi begyndte med fire ferielejre tilbage i 2005, og siden er antallet af ferielejre mere end tredoblet. 

Ferieoplevelser for store og små

Røde Kors’ ferielejre er sat i verden for at give sårbare børnefamilier en ferieoplevelse og en mulighed for at være sammen som familie i glade og trygge rammer. På ferielejrene er der arrangeret sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne, men der er også plads til afslapning, gode samtaler og hygge. 

Det er Røde Kors’ lokale afdelinger rundt omkring i landet, som arrangerer og afholder ferielejrene. Som familie kan man deltage på en af vores ferielejre ved at være tilknyttet et af Røde Kors’ sociale netværk og aktiviteter i en lokal Røde Kors-afdeling. Du kan læse mere om vores sociale netværk og aktiviteter her.

Lav jeres egen ferielejr

Går du eller din Røde Kors-afdeling med tanker om at lave en ferielejr? Så kontakt os på familielejr@rodekors.dk, og hør mere om mulighederne.

Hverdagen kan være svær, så det at have et afbræk på Røde Kors’ ferielejr er noget helt særligt for os. Vi har aldrig været på ferie sammen. Det har der ganske enkelt ikke været råd til. Det er vigtigt at mine børn, ligesom andre børn, kan få en ferieoplevelse. På den måde er mine børn ikke de eneste, som vender tilbage i skolen og børnehave efter sommerferien og ikke har været på sommerferie. Det betyder altså rigtig rigtig meget.

Deltager på Røde Kors ferielejr og enlig mor til tre

Det giver et sammenhold på kryds og tværs. Vi giver familierne en oplevelse og et fællesskab, hvor der også er nogle, de kan snakke med, og som indimellem bare lytter. Folk kommer jo med forskellige baggrunde. Selv får jeg også en fantastisk oplevelse og gode minder. Så vi får hver især noget med herfra.

Frivillig på Røde Kors ferielejr

Røde Kors Ferielejr 2021