Hvad er et militært mål?

Populært sagt kan man sige, at noget er et militært mål som følge af den brug, der bliver gjort af det. Anderledes med personer: at være kombattant er en status, man har.

For at noget er et militært mål, skal det udgøre et effektivt bidrag til den militære aktion enten som følge af dets natur, beliggenhed, formål eller anvendelse. Kaserner, for eksempel, eller lufthavne, der bliver brugt af militæret. Der er tale om et militært mål, når dets ødelæggelse, erobring eller neutralisering under de på det pågældende tidspunkt herskende omstændigheder udgør en klar militær fordel.

Civile genstande er alle genstande, der ikke er militære mål.

Krigens Regler

Vil du vide mere om fx hvilke regler der gælder for krig, hvad Genève-konventionerne er, om man må bruge giftgas i krig? Og meget, meget mere...

Vi har samlet alle spørgsmålene og svarene for dig, lige her.

Støt fast hver måned - red liv hver dag

Vil du gøre mere for de mennesker, der er ramt af krig og katastrofer? 

Som en fast bidragyder, så gør du stor forskel for hjælpearbejdet. Du får ambulancen frem, skaffer det rene vand, sikrer varme tæpper og den akutte hjælp til ofre. Gennem din faste støtte kan vi være der og redde liv. Hver dag, før, under og efter en katastrofe, verden over. Tak fordi du opretter dig til at gøre en forskel i dag.