Kort om Røde Kors Frivillighus

Frivillighuset er muliggjort af en donation fra A.P. Møller Fonden.
 

Frivillighuset er en fysisk ramme for udviklingen af Røde Kors’ aktiviteter. Her inspirerer, nytænker, udvikler og deler vi vores viden og erfaringer. Samtidig er huset en invitation til nye frivillige om at være med i Røde Kors’ arbejde. Vi inviterer også omverdenen til dialog i huset.


Frivillighuset er en tilbygning til Røde Kors’ landskontor på Blegdamsvej i København og er tegnet af COBE, som har udviklet huset sammen med Røde Kors-frivillige. Huset er en trekant-formet bygning, hvor hele tagfladen er én stor trappe. Ambitionen er at få forbipasserende og andre nysgerrige til at kigge ind og gå på opdagelse i Røde Kors.  


Frivillighuset huser også ”Røde Kors Oplevelsen” - et oplevelsesrum, hvor de ældste elever i folkeskolen og andre nysgerrige, kan prøve kræfter med Røde Kors’ arbejde. Gennem dilemmaer og historier kan eleverne selv prøve at være Røde Kors-arbejder. Det er gratis at besøge Oplevelsen, og det er primært frivillige, der viser eleverne rundt.

I Velkomstområdet sørger frivillige værter og medarbejdere for, at frivillige, gæster, nysgerrige og skoleklasser får en god velkomst i Røde Kors.

“Frivillighuset er et mødested for dig og mig og alle, der vil være med til at udvikle Røde Kors’ frivillige indsats for udsatte mennesker i Danmark og i verden”

Frivilighuset billede galleri

Det gør vi i Frivillighuset

Frivillighuset er et mødested med mange muligheder. Her kan Røde Kors frivillige holde konferencer, møder, invitere til fyraftensoplæg, filmvisning, debatter eller gøre brug af husets særlige arkitektur til events og udstillinger.

Frivillighuset har blandt andet lagt rammer til: konference i samarbejde med CEVEA, teaterstykket “Jeg er ikke min sygdom” af C:NTACT i samarbejde med Ungdommens Røde Kors, gå-hjem-møde om rekruttering i Røde Kors, markering af ”Day of the Disappeared” med Røde Kors Eftersøgningstjeneste, FOF arkitekturrundvisning, arrangement under Kulturnatten, samarbejde med Copenhagen DOX filmfestival, fastelavnsarrangement i Røde Kors-aktiviteten kvindenetværket, udviklingsaften med Glostrup familienetværk, Ungdommens Røde Kors gademæglingsworkshop samt besøg fra Røde Kors afdelinger.

I Frivillighuset lægger vi vægt på engagement, fællesskab og deltagelse.

Kom ind – vær med!

STØT NU