Bliv frivillig og gør en forskel for ensomme

Som frivillig i en af vores ensomhedsafhjælpende aktiviteter giver man direkte hjælp til et medmenneske ved at erstatte ensomhed med livsglæde og skabe bedre livskvalitet gennem venskaber. Find alle aktiviteterne på siden her og meld dig som frivillig nederst på siden. 

Kontainer image

Bliv SnakSammen ven

I SnakSammen tilbyder du at komme på ’digitalt besøg’ hos mennesker, der er ensomme, isolerede eller blot har brug for et pusterum i form af en samtale med et andet menneske.

Læs mere om SnakSammen

Kontainer image

Bliv frivillig i Vågetjenesten

Hvert år dør tusindvis af mennesker uden at have nogen ved sin side. Som frivillig i vågetjenesten kan du give ro og tryghed til en ensom døende.

Læs mere om vågetjenesten

Kontainer image

Bliv besøgsven

Vær med til at bryde ensomheden for mennesker, der er alene. Bliv besøgsven og spred glæde hos et andet menneske. Vi har 5293 besøgsvenner og lidt over 8000 besøgsmodtagere.

Læs mere om besøgsvenner

Kontainer image

Bliv samværsven

Vær med til at gøre en forskel for mennesker, der har en psykisk sygdom eller sårbarhed. Bare det faktum at du er frivillig, gør en stor, og du kan blive ugens højdepunkt i et andet menneskes liv. 

Læs mere om at blive frivillig i Samværdighed
 

Kontainer image

Bliv frivillig i et socialt fællesskab

Som frivillig i sociale fællesskaber gør du en forskel for personer, der oplever ensomhed.

Læs mere om sociale fællesskaber
 

Kontainer image

Bliv patientstøtte

Som frivillig patientstøtte er dit selskab og overskud et kærkomment pusterum for de patienter, der føler sig alene og utrygge på hospitalet.

Læs mere om patientstøtte

Ensomhedsafhjælpende aktiviteter nær dig

Fortæl mig mere om at blive frivillig

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvad er du interesseret i?
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Udsatte familier
Flygtninge
Støtte til indsatte og løsladte
Hjemløshed
Frivilligaktiviteter online
(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må behandle mine oplysninger, så længe de er relevante for arbejdet med at matche mig med en frivilligaktivitet. Mine oplysninger må deles med den relevante medarbejder eller frivillige i Røde Kors og jeg må kontaktes mhp. at følge op på min oplevelse med at melde mig som frivillig i Røde Kors.
Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at skrive til blivfrivillig@rodekors.dk