Når sult truer

Sult og hungersnød truer millioner af børn og voksne verden over. Sultkatastrofer skyldes i høj grad klimaforandringer og voldelige konflikter, som på hver deres måde forhindrer lokalbefolkningerne i at dyrke eller på anden vis skaffe mad.

Derfor har de mennesker behov for humanitær bistand til mad og drikke. Værst går det udover børnene, som er særligt sårbare overfor underernæring.

Vejrfænomenet El Niño får skylden for den akutte mangel på mad i store dele af Afrika, hvor ændringer i vejret rammer den fattige landbefolkning hårdt og beskadiger deres landbrug. Mange mennesker står derfor i en desperat situation, hvor sulten hærger.

20 millioner mennesker i Nigeria, Somalia, Sydsudan og Yemen på den arabiske halvø er i fare, fordi høsten har slået fejl.

Fælles for de lande er en kombination af både menneskeskabte og naturskabte kriser, som har skabt sultkatastrofen.

Hvad gør vi?

Når tørke fører til sultkatastrofer, er Røde Kors klar med nødhjælp. For at løse sultkatastrofen uddeler vi fødevarepakker mod akut underernæring og såsæd og markredskaber for at få det lokale landbrug på fode igen samt økonomisk støtte til familier, så de kan købe importerede afgrøder og holde gang i de lokale markeder. Vi uddeler også særlig vitaminrig kost til børn under 5 år, gravide og ammende kvinder. I det konfliktramte Sydsudan laver vi airdrops og flyver nødhjælp ud til de områder, hvor lastbiler ikke kan komme frem, både af naturlige og sikkerhedsmæssige årsager.

Støt fast hver måned - red liv hver dag

Vil du gøre mere for de mennesker, der er ramt af krig og katastrofer?
Som en fast bidragyder, så gør du stor forskel for hjælpearbejdet. Du får ambulancen frem, skaffer det rene vand, sikrer varme tæpper og den akutte hjælp til ofre. Gennem din faste støtte kan vi være der og redde liv. Hver dag, før, under og efter en katastrofe, verden over. Tak fordi du opretter dig til at gøre en forskel i dag.